Poliisi puhuu pukille ja palvelee Erdogania!

Oulun poliisi soitti Oulu ilman natseja -mielenosoitusta edeltävänä päivänä järjestävälle taholle ja esitti toiveen, ettei PKK:n lippuja tuotaisi mielenosoitukseen. Otimme saman tien yhteyttä sanomalehti Kalevaan, koska koimme tilanteen poliisin harjoittamana poliittisena ja aiheettomana painostuksena.

Kalevan toimittajan soitettua asiasta poliisille poliisi kiisti asian tapahtuneen. Kalevan yhteydenoton jälkeen poliisi soitti järjestäjälle uudelleen ja totesi, ettei lippuihin tulla puuttumaan.

Koimme tilanteen niin, että poliisi perui asian median yhteydenoton seurauksena, koska tiesi, ettei toimivaltaa lippujen poistamiseksi ollut. Tämän ylikomisario Arto Autio myös toteaa samana iltapäivänä ilmestyneessä Kalevan jutussa: “Ei niitä ole kielletty, eikä poliisilla ole edes toimivaltaa kieltää.”

Samainen ylikomisario Autio antoi 7.12. Hesarille lausunnon, että lippujen käyttöön ei Oulussa puututtu, koska ”ei ollut syytä pelätä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden rikkoutumista tai vastakkainasettelua.” “Lipuilla ei provosoitu eikä liehuteltu, vaan lippua pidettiin asiallisesti”, Autio maalailee.

Meillä on lukuisia valokuvia, joissa lippuja nimenomaan iloisesti liehutellaan ja niin korkealla kuin vain ylettyy. Lisäksi heti, kun saimme kuulla poliisin toimista Hesingissä, nousimme varta vasten Rotuaarin lavalle lippuja heiluttamaan ja asiasta kertomaan.

On median dokumentoima näyttö siitä, että Oulun poliisin tarina muuttui, kun Helsingin poliisi yllättäen löysikin toimivallan lippujen keräämiseksi.

Ristiriitaisuuden eivät lopu näihin mielen muutoksiin. Koko lippuepisodin yhteydessä sekä Helsingissä että Oulussa poliisi on jo lukemattomia kertoja muuttanut puheitaan ja ilmaissut asioita hyvin ristiriitaisesti. Välillä vedottiin poliisilakiin, välillä kokoontumislakiin. Välillä sanottiin ettei vedota mihinkään lakiin vaan että perustelut tulee myöhemmin. Välillä oli ”toivottu”, välillä ”pyydetty”, välillä ”neuvoteltu”, välillä ”ei-kategorisesti kielletty”. Helsingissä kuvatulla videolla kuitenkin näkyy, että kielto oli varsin kategorinen, sillä koko mielenosoituksen etenemisen ehdoksi asetettiin lipuista luopuminen. Kieltämiseen liittyvän sanavalinnan oikeellisuuden on myös media tunnistanut.

Mielenkiintoista on myös se, että Oulun ja Helsingin poliisien sanamuodot olivat hyvin yhteneväisiä silloin, kun he vetosivat ”ylempiin tahoihin”.

Lopuksi on pakko todeta, että mielipiteen siitä, että esimerkiksi YPG ja YPJ kuuluisivat PKK:hon, esittää Helsingin ylikomisario Porolan lisäksi ainoastaan Turkin Erdoganin fasistinen hallinto. Valitettavan hyvin on fasistin antamat läksyt luettu.

Ei ihme, että Turkissa ovat valtiolliset mediat jo ennättäneet kiittelemään Helsingin poliisin toimintaa.

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: