Kapitalismi tappaa, mutta vallankumous tekee eläväksi!

Mitä ylösnousemusta me toivomme? Sitä, että Pariisin kommuunin henki nousee jälleen!

Pääsiäisenä 1871 kommuuni oli voimissaan, ihmiset toivoa täynnä. Pariisin esimerkkiä seurasivat muutkin kaupungit, kuten Lyon, St. Etienne ja Narbonne.

Paikallinen, aidosti osallistava hallinto ja vapaa sosialismi ovat edelleen ajankohtaisia teemoja. Globaalikapitalismi on epäoikeudenmukainen ja epätasa-arvoinen järjestelmä, joka on myös ympäristön kannalta kestämätön.

Tehtävämme onkin Pariisin kommuunin esimerkkiä seuraten kumota vallitseva järjestelmä ja luoda oikeudenmukainen maailma.

Erica Chelovetin ja Maria Stephanin tutkimuksen mukaan muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaan 3.5 prosenttia väestöstä. Väkivallattomat muutostaistelut, kuten protestit, lakot ja boikotit tehoavat, kun niiden takana on tuo maaginen lukumäärä. Se on Suomen mittakaavassa noin 200 000 ihmistä.

Muutoksen aikaansaaminen on pitkäjänteistä työtä, mutta riittää, että saamme suhteellisen pienen osan ihmisistä nousemaan ylös kapitalismin haudasta ja ymmärtämään, että ekologisen ja inhimillisen katastrofin voi välttää vain muuttamalla kokonaisuutta – koko järjestelmää.

Näin pääsiäisenä Augustinusta mukaillen:

Kapitalismi tappaa, mutta vallankumous tekee eläväksi!

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: