Kapitalismi vs. koronarokotteet

Kapitalistinen voitontavoittelu esti jälleen kerran tehokkaan ja edullisen ratkaisun – Suomelle ei kelvannut halpa ja laajasti saatavilla oleva suomalainen koronarokote

Keväällä 2020 Suomessa ei lähdetty rahoittamaan koronarokotteiden ”Linuxia”, patenttivapaata ja käytännössä valmista rokotetta, vaan päätettiin edetä toisin. Paitsi että Suomella olisi ollut mahdollisuus lyhyessä ajassa rokottaa koko väestönsä, suomalaiskehitteinen rokote olisi mahdollistanut maailmanlaajuisen rokotusohjelman huomattavasti edullisemmin kuin nyt. Suomalainen rokote olisi ollut patenttivapaa, toisin kuin monikansallisten lääkeyhtiöiden nyt tarjoamat kalliit ja hitaasti tuotettavat rokotteet.

Aivan mahtavaa, että vallanpitäjät Suomessa ovat huolehtivaisia – nimittäen pitävät huolta monikansallisen suurpääoman eduista! Mielenkiintoinen ja synkkiä ajatuksia herättävä artikkeli julkaistiin amerikkalaisessa Jacobin-vasemmistolehdessä. Asiantuntijoina haastateltu rokotteen kehittäneitä suomalaisia tutkijoita.

https://jacobinmag.com/…/02/finland-vaccine-covid-patent-ip

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: